Kutsu: Mitä taloudesta kerrotaan? Talousjournalismi portinvartijan roolissa -keskustelutilaisuus (perjantaina 17.12.2021 kello 17–19)

Tutkimuksien mukaan talousjulkisuus on keskittynyt suhteellisen pienelle joukolle samankaltaisista taustoista tulevia asiantuntijoita. Lisäksi journalistit itse pitävät talousjournalismia liian kapea-alaisena.

Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskus ja Poliittisen talouden tutkimuksen seura järjestävät (verkon välityksellä) Tiedekulmassa perjantaina 17.12.2021 kello 17–19 keskustelupaneelin talousjournalismin poliittisesta taloudesta.

Tilaisuudessa kartoitetaan talousjournalismin nykytilaa, tietopohjaa, aihekenttää ja portinvartijan roolia: mitkä teemat ja näkökulmat saavat julkisuutta, ketkä pääsevät ääneen?

Voima-lehti julkaisi keväällä 2021 talousliitteen kannanottona talousjournalismin kapea-alaisuuteen. Liitteessä tilaa saivat erityisesti omia tutkimusaiheitaan popularisoivat poliittisen talouden tutkijat. Keskustelutilaisuus on jatkoa talousliitteelle ja mukana on mm. liitteeseen kirjoittaneita tutkijoita.

Aiheesta keskustelemassa ovat:

  • Sosiologian yliopistonlehtori ja Poliittinen talous -lehden toinen päätoimittaja Hanna Ylöstalo (Turun yliopisto)
  • Viestinnän tutkijatohtori Timo Harjuniemi (Helsingin yliopisto)
  • HS Vision tuottaja Anu-Elina Lehti

Tapahtuman juontaa Voiman talousliitteen päätoimittaja ja Poliittisen talouden tutkimuksen seuran hallituksen jäsen Pauli Huotari.

Tilaisuus on kaikille avoin ja tapahtumaa voi seurata suorana myös Tiedekulman verkkosivuilta.

Tervetuloa!

Tilaisuus järjestetään verkossa ja tapahtumaa voi seurata Tiedekulman sivuilta: helsinki.fi/fi/tiedekulma/katso-ja-kuuntele 

Aika: Perjantai 17.12.2021 kello 17.00–19.00

Lisätietoja:

Pauli Huotari

Poliittisen talouden tutkimuksen seura

pauli.huotari@helsinki.fi

Tuomas Soila

Helsingin yliopisto, Kuluttajatutkimuskeskus

tuomas.soila@helsinki.fi

Vieritä ylös