Poliittinen talous -lehti hakee toimitussihteeriä vuosille 2021-2022

Poliittinen talous julkaisee talouden instituutioiden ja talouspolitiikan, -ideoiden, -diskurssien ja -asiantuntijuuden poliittisia analyyseja sekä toimii poliittisen talouden tutkimuksen ja opetuksen edistämisen suomalaisena keskustelufoorumina. Lehteä julkaisee Poliittisen talouden tutkimuksen seura ry. Verkossa open access -muodossa ilmestyvä tieteellinen lehti julkaisee vertaisarvioituja alkuperäisartikkeleita, katsausartikkeleita ja keskustelunavauksia, kirja-arvioita sekä lektioita. Lehdestä ilmestyy yksi numero vuodessa. Artikkelit julkaistaan lehden verkkosivulla sitä mukaa kun ne hyväksytään julkaistavaksi ja ne kootaan taitetuksi numeroksi vuoden lopussa.   

Toimitussihteerin tehtäviin kuuluu lehteen tulevien tekstien oikoluku ja viitteiden tarkistus, tekstien julkaiseminen lehden sivuille HTML-muotoon ja lehden pdf-version taitto. Toimitussihteeri voi halutessaan osallistua myös lehden suunnitteluun ja esimerkiksi kirja-arvioiden toimittamiseen yhdessä toimituskunnan kanssa. 

Edellytämme erinomaista suomen kielen taitoa ja taittoon liittyvää osaamista. Eduksi katsomme kiinnostuksen poliittisen talouden tutkimukseen, viestintäosaamisen (verkkosivut) sekä tiedejulkaisemisen tuntemuksen. Työ sopii hyvin esimerkiksi jatko-opiskelijalle.

Toimitussihteerin palkkio on ensivaiheessa 1200 euroa/vuosi. Lehdelle ollaan hakemassa lisää rahoitusta, ja taloustilanteen salliessa toimitussihteerin tehtäviä voidaan lisätä ja palkkiota vastaavasti korottaa.   

Pyydämme lähettämään hakemuksen ja ansioluettelon 15.12.2020 mennessä lehden päätoimittajille Hanna Ylöstalo (hanna.ylostalo@utu.fi) ja Anna Elomäelle (anna.elomaki@tuni.fi)

Lisätietoa: Hanna Ylöstalo, p. 050 517 3088

Vieritä ylös