Poliittinen talous -lehden numero 2/2022 on ilmestynyt

Poliittinen talous -lehden numero 2/2022 on nyt ilmestynyt. Numero sisältää alkuperäisartikkelit maailmankaupasta ja poliittisesta kuluttajuudesta sekä kryptovaluutta Bitcoininiin liittyvistä luottamussuhteista. Lisäksi mukana on katsausartikkeli ekofeminismistä ja kohtuutaloudesta, lektio ja kirja-arvioita. 

Numero on avoimesti luettavissa täällä: https://journal.fi/poliittinentalous/issue/view/8087

Tämä on lehden historian ensimmäinen kakkosnumero. Aiemmin lehti on ilmestynyt vain kerran vuodessa, mutta vuonna 2022 vuonna tarjontaa oli niin paljon, että kokosimme tekstit kahdeksi numeroksi. Tarjonnan perusteella suomalaisen tiedekentän kiinnostus poliittisen talouden tutkimusta kohtaan on kasvussa, ja yhä useammat tutkijat ovat löytäneet jalansijaa alan keskusteluista. 

Sisällys 

Pääkirjoitus

Anna Elomäki ja Hanna Ylöstalo: Pääkirjoitus: Takaisin talouskuriin?

Alkuperäisartikkelit

Teppo Eskelinen: Vaihtoehtoisten markkinoiden tilat ja poliittisen kuluttajuuden mahdollisuudet: kuluttajat maailman  kauppojen toimijoiden silmin 

Samuli Tikkanen, Aki Koivula & Pekka Räsänen: Vastavuoroisuuden jälkeen – Bitcoin-kryptovaluutta ja virtuaalinen luottamusnormi markkinoilla

Katsausartikkelit ja keskustelupuheenvuorot

Eeva Houtbeckers: Ekofeministinen kohtuutalous ja ekososiaaliset kriisit 

Lektiot

Henri Koskinen: Kohti startup-Suomea?  

Kirja-arviot

Anna Ilona Rajala: Olipa kerran sieni kapitalismin raunioissa (Anna Lowenhaupt Tsing: Lopun aikojen sieni. Elämää kapitalismin raunioissa 2015/2020)

Aleksi Oikkonen: Kädenojennus maailman muuttajille (Thomas Piketty: Une brève histoire de l’égalité 2021)

Vieritä ylös