Tilaisuus: Feministinen globaali poliittinen talous – Näkökulmia nykyhetkeen ja toisenlaisiin tulevaisuuksiin

Femtie-tutkimushanke, Poliittisen talouden tutkimuksen seura ja Poliittinen talous -lehti järjestevät huhtikuun 24. päivä Helsingissä tilaisuuden, jossa tarkastellaan feministisen globaalin poliittisen talouden kysymyksiä. Tilaisuudessa kysytään, kuinka feministinen poliittisen talouden tutkimus auttaa ymmärtämään hoivan, eriarvoisuuden, demokratian ja ilmaston toisiinsa kytkeytyviä kriisejä tai globaaliin talouteen kytkeytyviä moninaisia sorron järjestelmiä. 

Tapahtuma alkaa feministisen poliittisen talouden johtaviin asiantuntijoihin lukeutuvan professorin Shirin M. Rain (SOAS University of London) luennolla. Luennossaan Social Reproduction, Depletion and/in Crises Rai esittää, että elämme yhteiskunnassa, joka on riippuvainen hoivasta, mutta ei arvosta sen tekemistä. Hän arvioi, miten tämän aliarvostuksen kustannukset vaikuttavat yhteiskuntiin kokonaisuudessaan, mutta etenkin sosiaalisesti marginalisoituihin ryhmiin, joiden jaksamista uusintava työ ja hoiva ehdyttävät. Luennossaan Rai pohtii myös reittejä ulos hoivan ehtymisestä

Luentoa seuraa englanninkielinen paneelikeskustelu globaaleista kriiseistä, mielikuvituksesta ja yhteiskunnallisesta muutoksesta. Panelisteina ovat Shirin M. Rai, tutkija Teppo Eskelinen (Itä-Suomen yliopisto) ja kehityspolitiikan asiantuntija Eppu Mikkonen (Fingo).

Aika: Keskiviikkona 24.4.2024, klo. 16-18

Paikka: Helsingin yliopisto, Porthania, Sali III, Yliopistonkatu 3, Helsinki

Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille, mutta osallistujia pyydetään ilmoittautumaan tapahtumaan tästä viimeistään 17.4.2024.

Lisätietoja tapahtumasta Femtie-hankkeen sivuilta tai Poliittisen talouden tutkimuksen seuran Facebook-sivuilta.Vieritä ylös