Kutsu: Poliittinen talous -lehden artikkelityöpaja 13.12.2023

Kaipaatko tukea artikkelikäsikirjoituksesi saattamiseen julkaistavaan kuntoon?

Haluatko oppia kohdentamaan tekstisi poliittisen talouden ja yhteiskuntatieteellisen taloustutkimuksen yleisöille? Poliittisen talouden tutkimuksen seura ja Poliittinen talous -lehti järjestävät keskiviikkona 13.12.2023 artikkelikäsikirjoitusten ja -ideoiden kehittämistyöpajan.

Työpajan tarkoituksena on auttaa kirjoittajia kehittämään poliittisen talouden tai yhteiskuntatieteellisen taloustutkimuksen alaan kuuluvia artikkelikäsikirjoituksia keskustelun ja rakentavien kommenttien avulla.

Käsikirjoituksia ovat kommentoimassa Poliittinen talous -lehden päätoimittajat Laura Nordström ja Matti Ylönen sekä osa lehden toimituskunnasta. Kieliasiantuntijan näkökulmasta tekstejä kommentoi toimitussihteeri Henni Pajunen.

Käsikirjoitukset voivat käsitellä mitä tahansa poliittisen talouden ja yhteiskuntatieteellisen taloustutkimuksen piiriin kuuluvia teemoja, esimerkiksi taloutta koskevaa julkista keskustelua, talouspolitiikkaa ja sen prosesseja, työmarkkinoita, eriarvoisuutta ja taloutta koskevan tiedon tuottamista. Työpajaan voi tarjota niin alkuvaiheessa kuin viimeistelyä vailla olevia käsikirjoituksia. Työpaja on erityisesti suunnattu väitöskirjatutkijoille ja uransa alkuvaiheessa oleville tutkijoille.

Kannustamme osallistujia tarjoamaan valmiita käsikirjoituksiaan julkaistavaksi Poliittinen talous -lehdessä. Poliittinen talous on kotimainen vertaisarvioitu avoimesti saatavilla oleva tiedelehti, jossa on ammattimainen ja nopea toimitusprosessi. Tutustu lehteen tämän linkin kautta.

Työpaja pidetään Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan tiloissa keskiviikkona 13.12.2023 kello 9.30 alkaen. Mukaan mahtuu enintään kuusi osallistujaa. Yhden käsikirjoituksen käsittelyyn varataan aikaa 45 minuuttia. Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tuleville esittäjille myös hybridi-formaatti on mahdollinen.

Artikkelityöpajaan osallistumisesta kiinnostuneita pyydetään ilmoittamaan osallistumisestaan sähköpostitse lehden päätoimittajille Laura Nordströmille, laura.nordstrom@helsinki.fi, Matti Ylöselle, matti.v.ylonen@helsinki.fi, viimeistään 15.10.2023. Työpajassa esiteltävät käsikirjoitukset on lähetettävä kaikille osallistujille viimeistään 5.12.2023.

Vieritä ylös