Poliittinen talous -lehden ensimmäinen numero julkaistu

Poliittisen talouden tutkimuksen seuran tieteellisen julkaisun eli Poliittinen talous -lehden ensimmäinen numero on nyt julkaistu. Lehti on luettavissa täällä: Poliittinen talous Vol. 1, Nro. 1, (2013).

Lehden ensimmäinen numero on erikoisnumero, joka koostuu pääkirjoituksesta, toukokuussa 2013 pidetyn Pelon taloustiede -seminaarin pohjalta tehdystä symposium-osiosta (osio sisältää kaksi double blind -vertaisarvioitua alkuperäisartikkelia), kahdesta katsausartikkelista ja kahdesta kirja-arviosta. Toinen katsausartikkeleista on seuran puheenjohtajan kirjoittama essee, joka tarkastelee poliittisen talouden tutkimusalaa ja sen tutkimuksen edistämisen tarpeita ja mahdollisuuksia Suomessa.

Lehden päätoimittajina toimivat vuosina 2013-14 YTT, dosentti Teppo Eskelinen (Itä-Suomen yliopisto) ja KTT Jukka Mäkinen (Aalto-yliopisto). Päätoimittajat toimivat myös ensimmäisen numeron Pelon taloustiede -symposiumin toimittajana. Lehden ensimmäisen numeron toimitussihteerinä toimi Juhana Venäläinen.

Ensimmäinen numero on toistaiseksi luettavissa vain html-muodossa. Artikkelit sivunumeroineen julkaistaan julkaistaan PDF-tiedostona myöhemmin vuoden 2014 puolella. Lehti alkaa myös ottaa vastaan uusia artikkeleita alkuvuodesta 2014. Call for Papers julkaistaan näillä sivuilla.

Vieritä ylös